نودل بانو
تجربیات آشپزی من
چهارشنبه 10 دی 1393 :: نویسنده : النا شف

امروز با یک خمیر پر کاربرد و پر طرفدار در خدمتتونم، اگه  حتی اهل آشپزی هم نیستین این خمیرو درست کنید وبســــــــــی لذت ببرید، ببینید مزه این خمیر چیزی فراتر از اونی که فکر میکنید،با این خمیر شیرینی های متنوعی میشه درست کرد به عنوان مثال: شیرینی زبان،ناپلئونی،پاپیونی،مثلث پنیری و و و...... بزارید یک کلمه خلاصه بگم داشتن این خمیر تو فریزر از نون شب واجب تره!!!!


مواد لازم:(برای خمیر)
آرد: 420 گرم
کره:50 گرم
نمک:1/2 ق.چ
آب یخ: 1 تا 1/2 پیمانه

مواد لازم:(برای کره وسط خمیر)
کره: 450 گرم
آرد: 65 گرم
نمک: 1/2 ق.چ
آبلیمو: 3 تا 4 ق.چ

خوب همین اول خدمتتون عارض شم که این موادو اگه دقیق رعایت کنید،شک نکنید  نتیجه یک خمیر عالی میشه...

اول نمک و به آب سرد اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم


بعد کره رو به آرد اضافه میکنیم و یک کم با هم مخلوط میکنیم



بعد که یک کم مخلوط شد آب رو اضافه میکنیم،کم کم آب رو اضافه میکنیم چون ممکنه بسته به نوع آردتون کمتر آب بخواد، من همشو ریختم


بعد از اینکه خمیر وسط ظرف جمع شد نیاز نیست آب بیشتری اضافه کنیم


خمیرو منتقل میکنیم به یک سطح تمیز و آردپاشی شده شروع میکنیم به ورز دادن به مدت 5 دقیقه


روی خمیرو با چاقو میبریم به حالت بعلاوه، داخل یک پلاستیک رو باز میکنیم و آرد میپاشیم و دور خمیر میپیچونیم و میزاریم یخچال به مدت 20 تا 30 دقیقه


برای کره وسط خمیر 450 گرم کره ای که داشتیم از رنده رد میکنیم،(من از 8 تا کره 50 گرمی استفاده کردم در ضمن اگه با بوی کره مشکل دارین از روغن قنادی استفاده کنید  فقط روغن قنادی!)


1/2 قاشق چایخوری نمک رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم


و بعد آبلیمو(اگه آبلیموتون زیاد ترش نیست از 5 ق استفاده کنید) مخلوط میکنیم


آرد رو اضافه میکنیم و شروع میکنیم به ورز دادن


خمیرو منتقل میکنیم به یه سطح آرد پاشی شده،نترسین هر چقدر که خمیر  به دستتون نچسبید آرد بپاشین


تا جایی که یک خمیر یکدستی بشه باید ورز بدیم بازم میگم بخاطر وجود کره از آرد زیادی استفاده کنید،ممکنه بازم 65 گرم دیگه آرد بخواد،خمیر رو با انگشتامون شکل میدیم به حالت مربع یا مستطیل،بعد خمیرو داخل یک پلاستک میزاریم و میزاریم داخل یخچال به مدت 20 دقیقه


خمیرو که از یخچال در آوردیم زیر و روشو آرد میپاشیم و همچنین روی وردنه رو ،و شروع میکنیم به باز کردن خمیر 


خمیرو جوری باز میکنیم که وسط خمیر برجسته تر باشه نسبت به اطرافش


کره رو وسط خمیر میزاریم چهار طرف خمیر رو میبندیم


اگر دیدین مقدار زیادی آرد به کناره های خمیر هست با فرچه تمیز کنید


بعد با وردنه شروع میکنیم با حرکات ضربه ای خمیر رو باز کردن


خمیرو تقریبا به قطر نیم سانت باز میکنیم ،خمیرو که باز کردیم دو طرف خمیرو میاریم وسط،اگه آرد اضافی هست با فرچه میگیریم


مجدد یک تا دیگه میدیم


خمیرو منتقل میکنیم به یک سینی روشو میپوشونیم و میزاریم یخچال به مدت 20 دقیقه


خمیرو که از یخچال در آوردیم مجدد روی سطحمون میزاریم،شروع میکنیم به باز کردن اول بصورت ضربه ای، و بعد با وردنه بازش میکنیم


خوب دوستان 4 بار دیگه همین کارو میکنیم یعنی هر بار برعکس دفعه قبل عرض خمیر را طول قرار بدین و 3 تا بزنید و به مدت 20 دقیقه میزاریم داخل یخچال،خیلی ساده ست هر بار بر عکس دفعه قبل تا میزنیم  و با وردنه اول ضربه ای و بعد بازش میکنیم،این خمیر برعکس زمان طولانی خیلللی آسونه همین که وارد عمل بشین متوجه صدق گفتارم میشین


به زودی شیرینی ها و غذاهایی که با این خمیر جادویی درست میشه آموزش میدم،پس منتظر باشید و شکیبا...
به خدا سپردمتون...
منبع:تخته سفید




نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

دوشنبه 28 مرداد 1398 11:47 ق.ظ
سلام خمیر رو طبق دستور درست کردم بعضی لایه ها چسبیده بودن و موقع پخت جلوی باز شدن خمیر رو گرفته بودن خواهش میکنم در مورد وردنه کشی و خمیر باید هر دفعه به اندازه قبلی باز بشه یا اینکه فقط نیم سانت باز بشه کافیه
ممنون
شنبه 15 تیر 1398 12:24 ق.ظ
سلام شبتون بخیر این خمیر رو من درست کردم و موقع پخت بعضی لایه ها بهم پیچیده بون و نگذاشته بودن که لایه ها باز شن دلیلش چی بوده
ممنون از راهنماییتون
دوشنبه 18 اسفند 1393 10:42 ق.ظ
دوست عزیزم ممنون توضیحاتون عالی و جامع بود موفق باشید و پیروز
النا شف (مرسی عزیزم
یکشنبه 14 دی 1393 05:21 ب.ظ
عزیزم به نظرت میشه به جای 450 گرم کره از کره گیاهی (مارگارین )استفاده کرد
النا شف بانو جان،بله میشه،من اشاره ای به روغن قنادی داشتم،کره و مارگارین هردو حاوی ۱۶ درصد آب و ۸۵ درصد چربی هستند با این تفاوت که چربی کره از نوع چربی حیوانی و چربی مارگارین از روغن نباتی تشکیل شده،پس میتونید استفاده کنید


درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : النا شف
پیوندها
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات